Wendy Chang ve Noelle Ito ile Sohbet

Giving Circle bugün filantropi alanında popüler olmuş bağışçılık araçlarından bir tanesi. Amerika’da binlerce bağışçı her geçen gün Giving Circle gruplarına katılıyor ve bu yolla bir yandan gözden kaçırılan sorunlara dikkat çekerken bir yandan da fon bulmakta güçlük çekilen alanlara destek sağlıyor. Giving Circle filantropi alanına yeni bağışçıların eklenmesini sağlıyor ve onlara buluşabilecekleri, deneyimleri paylaşabilekleri ve kaynaklarını birleştirerek projeleri destekleyebilecekleri bir alan sağlıyor.

Bolder Giving tarafından hazırlanan bu “Bold” sohbette, konuklar Wendy Chang ve Noelle İto, Giving Circle hakkındaki deneyimlerini ve görüşlerini aktarıyorlar. Wendy Chang, Los Angeles’ta Women of Color ve Los Angeles Asian Pacific Islander Giving dahil olmak üzere bir çok Giving Circle grubunun kurucusu ve destekleyicisi. Erken yaşlardan beri sosyal adalet savunucusu olan Chang şu anda Dwight Stuart Gençlik Fonu’nun  direktörü. Noelle İto, AAPIP’te (Asya kökenli Amerika’lıların ve Pasifik Ada’lıların üye olduğu filantropi kurumu) yerel filantropi bölümünde direktör. Aynı zamanda 50 Giving Circle etkinliği içeren ve AAPIP’in hedef kitlesine sağladığı desteği arttırabilecek bir kampanya yürütüyor.

Giving Circle bağışçılığın gelişmesine ve bağışların büyüyerek artmasına katkıda bulunuyor mu? Bir Giving Circle etkinliği aracılığıyla bağışta bulunmak bir insanın filantropik deneyimini nasıl etkiliyor?

Wendy Chang konuşması sırasında kendisine ilham veren düşünce biçimin paylaşıyor: “Sürekli olarak aklımızı tekrar tekrar programlıyoruz. Size önerim en sıkışık zamanlarda bile bağış yapmaktan çekinmeyin, bu sizi kısıtlar. Büyük bağışlar yapmak veya miras yoluyla bağışınızı ertelemek zorunda değilsiniz. Giving Circle kapsamında verilen destekler bir kaldıraç gibi yerel projelerin ihtiyaç duyduğu fon boşluklarını tamamlayarak daha fazla etki yaratılmasına yardımcı oluyor ve aynı zamanda bağışçıların dünyaya bakış açılarının genişlemesine de fırsat tanıyor. Bağışçılara ilham veren ve onların yaratıcılığı olmaya teşvik eden bu etkinliklerde kurulan ilişkilerle ve oynan liderlik rolleri ile yeni fikirler ve doğuyor, sinerji oluşuyor…”

Noelle İto, insanların bazen bireysel olarak bağış yapmakla bir Giving Circle aracılığıyla bağış yapmanın farkını sorguladıklarını belirtiyor. Sosyal medyada ve bilgisayarlarımızın önünde daha fazla zaman geçiriyor, daha az dışarı çıkıyoruz. Giving Circle bir yandan insanlara bir araya gelme imkânı sunarken bir yandan da ortak bir soruna birlikte bir çözüm üretme olanağı sağlıyor. AAPIP, oluşturduğu Giving Circle ile günümüz bağışçısını hedefliyor ve herkesin bağışçı olabileceği mesajını yaygınlaştırıyor. Noelle İto’ya göre bu hedeflerine ulaşıyorlar çünkü gruplar arasında lise öğrencileri veya ailelerin farklı kuşaklarından bireyler de bulunuyor. Farklı ekonomik gruplardan, farklı ilgi alanları olan bireylerin, farklı bölgelerde çok çeşitli konularda Giving Circle oluşturduğu görülüyor. Bu etkinlikleri etkin ve heyecanlı kılan bu heterojen ve katılmak isteyen herkese açık olan yapı.

Giving Circle bağışçı gruplarını bir araya getirerek yerel sorunlara nasıl çözüm bulduğunu ve nasıl etki yarattığını dinlemek ve bir Giving Circle’ı oluşturmak için neler yapmak gerektiğini öğrenmek isterseniz sohbetin tamamına (İngilizce) buradan ulaşabilirsiniz